حدیت هفته

پیامبر اکرم (ص) فرمودند
طلب العلم فریضه علی کل مسلم الا ان الله یجب بغاه العلم؛
طلب علم بر هر انسانی واجب است. همانا خداوند علم آموزان را دوست دارد.
اصول کافی، ج ۱،ص ۳۰٫

عید سعید غدیر خم مبارک باد
:: افتتاح پژوهشکده ازدیاد برداشت در دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز دانشگاه علم و صنعت ایران ::
 | تاریخ ارسال: ۱۳۹۶/۱۱/۱۴ |

با حضور معاون پژوهشی وزارت نفت و در ایام مبارک دهه فجر انقلاب اسلامی ایران، شنبه 14 بهمن 96 پژوهشکده ازدیاد برداشت در دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز دانشگاه علم و صنعت ایران به طور رسمی افتتاح شد.
در این مراسم که با حضور رییس دانشگاه، اعضای هیات رییسه، مدیر ارتباط با صنعت و جمعی از اعضای هیات علمی دانشگاه برگزار شد، ابتدا دکتر کثیری (مدیر ارتباط با صنعت دانشگاه)، در خصوص هدف گذاری جدید دانشگاه برای جذب شرکای تحقیقاتی و کاری دانشگاه در داخل و خارج کشور سخنانی ایراد کرد. سپس دکتر محمدی (معاون پژوهش و فناوری دانشگاه)، به مدعوین و شرکت کنندگان خوشامد گفت. در ادامه دکتر عصاره (رئیس پژوهشکده ازدیاد برداشت و مدیر دفتر توسعه تعاملات دانشگاه با صنایع بالا دستی نفت) به معرفی این پژوهشکده و تشریح ساختار تشکیلاتی و تجهیزات آزمایشگاهی آن، معرفی گروههای مطالعات مخازن و سیالات مخزنی و نیز معرفی شرکای صنعتی دانشگاه در صنایع بالادستی پرداخت.
در ادامه نشست، مهندس بیطرف (معاون پژوهشی وزارت نفت) با تبریک ایام الله دهه فجر انقلاب اسلامی و ضمن تاکید بر نقش دانشگاهیان در پیروزی انقلاب و ادامه نقش آفرینی آنها با فعالیت در کانونهای علمی، پژوهشکده ازدیاد برداشت را رکن مطالعاتی و پژوهشی علمی- صنعتی در حوزه ازدیاد برداشت نفت معرفی کرد و گفت: ایران یک کشور بزرگ نفتی است و مجموع منابع هیدروکربنی آن (نفت و گاز)، مقام اول جهان را داراست. وی تاکید کرد: باید از این ذخایر بیشترین بهره را ببریم تا بتوانیم از منافع آن برای توسعه و پیشرفت کشور بهره ببریم وآیندگان نیز از آثار و برکات آن بهره مند شوند.
معاون پژوهشی وزارت نفت، گفت: حجم کل ذخایر نفت ایران، 720 تا 730 میلیارد بشکه است که با ضریب بازیافت 20 درصدی می توان 150 میلیارد آن را استخراج و تبدیل به درآمد ارزی نمود. وی تصریح کرد: اگر بتوانیم با روشهای علمی و پژوهشی، به این 20 درصد اضافه کنیم، می توانیم به نحو چشمگیری به درآمد کشور اضافه کنیم. به عنوان مثال، اگر فقط یک درصد به ضریب بازیافت ذخایر نفتی کشور اضافه شود، 5/7 میلیارد بشکه نفت بیشتر برداشت و صادر خواهیم کرد که با قیمت امروز، 430 میلیارد دلار درآمد ارزی برای کشور به ارمغان خواهد آورد. وی افزود: برخی مادین نفتی ما با ضریب 6 تا 8 درصد بازیافت می شود که قابل قبول نیست. در کشورهای حاشیه خلیج فارس ضریب بازیافت، بیش از این رقم است.

مهندس بیطرف گفت: علیرغم تنوع موضوعات پژوهشی در زمینه نفت و گاز، اولویت اصلی وزارت نفت، ازدیاد برداشت است وتمام توان علمی ما متوجه همین مساله است. وی تاکید کرد: ازدیاد برداشت، دور از دسترس نیست؛ بسیاری از شرکتها و موسسات علمی چنین کاری را کرده اند و ما نیز می توانیم این هدف را محقق کنیم.
معاون پژوهشی وزارت نفت با ذکر این نکته که باید از 70 سال قبل، پژوهشکده های ازدیاد برداشت در کشور راه اندازی می شد، افزود: وزارت نفت برای توسعه مطالعات و مهندسی در حوزه مخزن، بنا دارد از تمام ظرفیتهای دانشگاهها استفاده کند و تاکید دارد مراکز و پژوهشکده های ازدیاد برداشت در کشور راه اندازی شود لذا از همه دانشگاههای توانمند خواسته شده به میدان بیایند و قراردادهایی منعقد شده است. وی در خصوص این قراردادها توضیح داد:  قراردادهای اولیه، فرآیندمحور بود و دانشگاهها خواستار تغییر فرمت آن برای بهبود پرداختها بودند، لذا قراردادهای برون داد محور تعریف شد که پنج مرحله دارند و مراحل اول و دوم این قراردادها 16 خروجی دارند وبه ازای اتمام هر یک. از خروجی ها، هزینه ها به طرف قرارداد پرداخت می شود.
مهندس بی طرف تاکید کرد: تنوع ذخایر و چالش های هر یک از مخازن باید به طور مجزا مورد توجه قرار گیرد و کار هر دانشگاه، خاص و متفاوت از دانشگاه های دیگری است که روی مخازن دیگری کار می کنند. در مورد هر مخزن روش ازدیاد برداشت متفاوتی موثر بوده و کارآیی دارد. به عنوان مثال استفاده از روشهای شیمیایی ازدیاد برداشت در مورد برخی مخازن می تواند دهها میلیارد دلار سرمایه برای کشور به ارمغان آورد و لذا باید از روش های متنوع پژوهشی استفاده شود.
معاون پژوهشی وزارت نفت با تشکر از اساتید، مدیریت و همکاران دانشگاه علم و صنعت ایران گفت: این دانشگاه ارتباط خوبی با صنعت داشته و دارد و با توجه به تجارب خود می تواند در این عرصه هم جایگاه خود را بیابد.

وی تصریح کرد: در حوزه ازدیاد برداشت باید از تجارب دیگر دانشگاه ها استفاده کنیم و خوشبختانه در این زمینه منع چندانی وجود ندارد. وی افزود: نوع قراردادهای ما نیز ارزی ریالی است تا دانشگاه ها به راحتی با شرکای داخلی و خارجی همکاری نمایند.
معاون پژوهشی وزارت نفت تاکید کرد: در وزارت نفت عزم جدی برای توسعه ی دانش ازدیاد برداشت و فناوری های مربوط با کمک دانشگاه های مختلف وجود دارد و تنها راه همین است؛ چرا که وزارت نفت به تنهایی قادر به تحقق این هدف نیست و وزارت با همکاری دانشگاه ها درگیر این موضوع است و کلا باید از ظرفیت های دانشگاه علم و صنعت ایران بیشتر بهره بگیریم. شرکت های ذیربط وزارت نفت هم مکلف به همکاری و ارائه اطلاعات میادین نفتی مورد تحقیق به دانشگاهها هستند.
در ادامه این نشست مهندس طالقانی (مدیرپژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران) و در خصوص سابقه همکاری وزارت نفت و دانشگاه گفت: این همکاری به سالها قبل باز می گردد و صدها پروژه تحقیقاتی با همکاری این دانشگاه انجام داده ایم. وی گفت: اساتید دانشگاه علم وصنعت ایران از جمله دارایی های ارزشمند آن هستند و باید از توان آنها بیش از پیش استفاده کنیم.
مهندس طالقانی تصریح کرد: صنعت نفت متمرکز در مخزن نیست و چاه و تاسیسات رو سطحی نیز از جمله مسائل  پر چالش ما در عملیات اجرایی است. وی گفت: برخی مشکلات اجرایی ما در سطح و در چاه های برداشت نفت است و سابقه فعالیت های دانشگاه علم و صنعت ایران به این موارد نزدیک تر است. لذا دانشگاه می تواند در این بخش نیز کمک کند تا از کاهش یا توقف تولید جلوگیری شود و این دو بخش نباید مغفول بمانند.
مهندس ریاحی (مدیر کل امور فناوری شرکت ملی نفت ایران)، نیز در سخنانی از دانشگاه علم و صنعت ایران تشکر و پیشنهاد برگزاری همایش بین المللی ازدیاد برداشت توسط دانشگاه علم و صنعت ایران را مطرح نمود
ادرس کانال تلگرام رسمی دانشگاه: https://telegram.me/IUST_Official
دفعات مشاهده: 1206 بار   |   دفعات چاپ: 103 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر

Persian site map - English site map - Created in 0.21 seconds with 50 queries by YEKTAWEB 3760