[صفحه اصلی ]   [ English ]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
معرفی واحد سازمانی::
امور فرهنگی اساتید::
امور فرهنگی کارکنان::
آموزش فرهنگی و اجتماعی::
دبیرخانه ستاد فرهنگی رفاهی::
دبیرخانه فارغ التحصیلان::
آرشیو اخبار و رویدادها::
معرفی کتاب های مفید::
معرفی پایگاه های مفید::
آلبوم تصاویر::
ارتباط با ما::
آیین نامه و فرم ها::
::
فرهنگی و اجتماعی

AWT IMAGE

AWT IMAGE

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
جستجو در سایت

جستجوی پیشرفته
..
نظرسنجی
نظر خود را در مورد سایت مرقوم فرمایید:
عالی
خوب
متوسط
ضعیف
   
..
تماس با ما

آدرس: تهران، میدان رسالت، خیابان هنگام، خیابان دانشگاه، دانشگاه علم و صنعت ایران، ساختمان 15 خرداد، طبقه سوم

 تلفنخانه: 8 - 77240540-021

تلفن مستقیم: 77240460-021

فاکس: 77491238-021
داخلی 7436

Email: csc @ iust.ac.ir

سامانه پیامکی: 30009900990001

..
:: نشست فرهنگی اساتید / نقش علمی و فرهنگی اساتید... / 19 آذر 1397 ::
 | تاریخ ارسال: 1397/9/21 | 

برگزاری نشست فرهنگی ویژه اساتید با حضور نماینده محترم مقام معظم رهبری در دانشگاه ها
حجت الاسلام و المسلمین دکتر رستمی

 


نماینده مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، نوزدهم آذرماه 1397 در نشست فرهنگی ویژه اساتید دانشگاه علم و صنعت ایران حضور یافتند.
حجت الاسلام والمسلمین جناب آقای دکتر رستمی (نماینده مقام معظم رهبری در دانشگاه ها)، عصر دوشنبه 19 آذر در نشست فرهنگی ویژه اساتید دانشگاه علم و صنعت ایران در سالن جلسات مجتمع امام خمینی(ره) با حضور هیأت محترم رئیسه دانشگاه و جمع کثیری از اساتید با موضوع "نقش علمی و فرهنگی اساتید دانشگاه، در آستانه چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران به ایراد سخنرانی پرداختند.
در این نشست که با حضور دکتر ذاکری (رییس دانشگاه علم و صنعت ایران)، اعضای هیات رییسه دانشگاه، حجت الاسلام والمسلمین ابراهیمی نژاد (مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه) و جمعی کثیری از اساتید علاقه مندی دانشگاه برگزار شد؛ ابتدا دکتر ذاکری (رییس دانشگاه) طی سخنانی کوتاه به حضار خیرمقدم گفت و اظهار امیدواری کرد این جلسه پر بار و منشا خیر و برکت باشد.
سپس حجت الاسلام والمسلمین ابراهیمی نژاد (مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه)، بازدید نماینده مقام معظم رهبری در دانشگاهها را فرصت ساز توصیف کرد و ضمن اشاره به اهمیت نقش علمی و فرهنگی اساتید دانشگاه در آستانه 40 سالگی انقلاب اسلامی گفت: دشمنان نقشه کشیده اند تا انقلاب از 40 سالگی عبور نکند. بنابراین نقش اساتید در این برهه زمانی مهم است. دانشگاه های صنعتی باید جریان با نشاط علمی ایجاد کرده و نیازهای اساسی کشور را تامین کنند. دانشگاه علم و صنعت ایران به خوبی در این مسیر قرار دارد، ولی با این حال باید از فضای دانشگاه حراست شود تا دانشجویان در برخی مسیرهای ناصحیح قرار نگیرند.


در ادامه حجت الاسلام والمسلمین دکتر رستمی (رئیس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری)، نگاه جمهوری اسلامی به دانشگاه ها را به عنوان محصول تمدن غربی، متفاوت از آنچه در رژیم پهلوی جریان داشت توصیف کرد و گفت: دانشگاه در غرب به دنبال تقابل مسیحیت و علم نوین شکل گرفت و مبتنی بر عقل گرایی و پوزیتیویسم بود که با معارف غیراثباتی و وحیانی سازگاری ندارد. لذا در ابتدای شکل گیری دانشگاه در ایران جای مباحث تربیتی و فکری و فرهنگی در آن خالی بود و البته هنوز هم برخی افراد چنین تفکراتی دارند، اما این نگاه تقلیل گراست و امام راحل(ره) و جریان عمومی فکری و فرهنگی کشور که منبعث از باورهای دینی است، معتقد به ارائه تربیت دینی در کنار آموزش مهارت های مختلف است.
وی افزود: تحقق این نگاه تنها از طریق یک سری نهادهای دانشگاهی و افزودن یک سری سرفصل ها به دروس ممکن نیست و همه اساتید باید در کلاس های خود چنین تفکری را ترویج کنند. رفتار اساتید با دانشجویان آنها را تربیت می کند و دانشجو پاکدستی و ظلم نکردن را از اساتید می آموزد. اگر از فرصت های موجود برای تصحیح حرکت دانشجویان و مقابله با ناامیدی و افسردگی استفاده کنیم، هم در زندگی شخصی دچار خیر و برکت خواهیم شد و هم به موفقیت های آنان در زندگی کمک می کنیم.
رئیس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری با تشریح خصومت چهل ساله با انقلاب اسلامی و تحمیل انواع توطئه ها بر علیه آن گفت: در کشور ناکامی، سوء مدیریت و برخی آسیب های دیگر وجود دارد و در کنار اینها شاهد سخت ترین دشمنی ها به خصوص از سوی آمریکا بوده ایم. اما آیا دانشجویان و جامعه از توفیقات دانشگاه ها به طور کامل مطلع هستند؟ من تردید دارم که این طور باشد.

 


حجت الاسلام والمسلمین دکتر رستمی، با اشاره به برخی دستاوردهای بزرگ علمی کشور مانند تبدیل زبان فارسی به هشتمین زبان علمی برتر دنیا در سال آینده و ارتقای رتبه 23 پله ای در این زمینه و نیز کسب رتبه چهارم برترین کشور جهان در حوزه فناوری نانو با پشت سرگذاردن کره جنوبی تصریح کرد: هر کجا کار به دانشگاه سپرده شده و دانشگاه همت و باور کافی داشته و به غرب وابسته نبوده،  نتیجه مطلوب حاصل شده است اما رسانه های غرب به دنبال القای ناکارآمدی مطلق و تاکید بر برخی مشکلات فرهنگی و آسیب ها هستند. آنها موضوعاتی را به دروغ به عنوان واقعیات جامعه نشان می دهند و به تمامی داشته های هویتی و مذهبی کشور حمله می کنند تا بخش هایی از جامعه را تحت تاثیر قرار دهند.
رئیس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری با بیان اینکه اگر اعتماد به نفس، افتخار به داشته ها و امید به آینده از جامعه گرفته شود، آن جامعه مرده است و نیازی به حمله ندارد؛ دانشگاهیان را فرهیختگانی آرمانخواه و نقاد توصیف کرد که احساس خمودی و ناامیدی ندارند. وی افزود: در دانشگاه، بن بستی وجود ندارد. دانشگاه باید مطالبه گر و نقاد باشد ولی نقد گذشته، باید همراه با امید به آینده و اشراف به گذشته باشد. دانشجویان امانت های جامعه در دستان ما هستند و باید آنها را توانمند، خلاق، مبتکر و باقدرت بار آوریم. ان شالله ایران از نظر، امنیت، آسایش، رفاه، تولید علم و معنویت به زودی بر تارک دنیا خواهد درخشید.
برگزاری جلسه پرسش و پاسخ با اساتید، پایان بخش این نشست صمیمی بود.
 

  

دفعات مشاهده: 9963 بار   |   دفعات چاپ: 1026 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر

CAPTCHA
   
سایر مطالب این بخش سایر مطالب این بخش نسخه قابل چاپ نسخه قابل چاپ ارسال به دوستان ارسال به دوستان

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به مدیریت ارتباطات فرهنگی و اجتماعی دانشگاه علم و صنعت ایران می باشد نقل هرگونه مطلب با ذکر منبع بلامانع می باشد