امضای دو تفاهمنامه همکاری بین دانشگاه با صنایع نفتی
در دومین روز بیست و نهمین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی تهران
.png)
در روز جمعه ۱۹ اردیبهشتماه ۱۴۰۴ و در بیست و نهمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی دو تفاهمنامه همکاری به امضاء رسید.
- تفاهمنامه دوجانبه بین دانشگاه و شرکت حفاری شمال
- تفاهمنامه سهجانبه بین دانشگاه، شرکت بهرهبرداری نفت و گاز آغاجاری و مرکز اسناد و موزههای صنعت نفت
تفاهمنامه دوجانبه بین دانشگاه و شرکت حفاری شمال تفاهمنامه توسط مهندس عبدی (مدیر عامل شرکت حفاری شمال) و دکتر صدیقی (سرپرست معاونت پژوهشی و تعاملات صنعتی) به نمایندگی از دانشگاه امضا شد. اهم اهداف این تفاهمنامه، ایجاد همکاری فی مابین شرکت حفاری شمال و دانشگاه علم و صنعت ایران در زمینههای علمی- پژوهشی با درنظر گرفتن تمامی امکانات طرفین اعم از علمی و پژوهشی خواهد بود.
.png)
در نشست امضای این تفاهمنامه، دکتر صدیقی ضمن ابراز خرسندی، اعلام نمود که زمینهسازی این همکاری توسط اساتید دانشگاه در زمان انجام فرصت مطالعاتی آنان در شرکت مذکور انجام شده که باعث ارتقای همکاریهای فی مابین شده و امیدواریم حضور بیشتر اساتید در فرصت مطالعاتی داخلی در آن شرکت، بستر همکاریهای بیشتر را فراهم نماید. مهندس عبدی نیز ابراز تمایل برای تعمیق روابط پژوهشی و صنعتی با دانشگاه را مطرح کرد.
پس از امضای تفاهم نامه ، جلسه ای با دکتر دقایقی (مدیر عامل شرکت توسعه پتروایران) برگزار شد و دکتر صدیقی به معرفی دستاوردها و افتخارات دانشگاه و فرصت استفاده از ظرفیت قانون جهش تولید و معافیت مالیاتی شرکتها پرداخت و اعلام نمود که دانشگاه علم و صنعت ایران در دوسال گذشته، رتبه اول ارتباط با صنعت از نظر حجم قراردادها و وصولی، نسبت به سرانه اساتید را کسب نموده است.
در پایان، دکتر دقایقی ابراز تمایل کرد در بازدید ریاست دانشگاه از نمایشگاه، تفاهمنامه همکاری دانشگاه با شرکت مذکور به امضا برسد.
در ادامه و در دومین روز از نمایشگاه بینالمللی نفت تهران، تفاهمنامهای سهجانبه میان دانشگاه علم و صنعت ایران، شرکت بهرهبرداری نفت و گاز آغاجاری و مرکز اسناد و موزههای صنعت نفت، با هدف طراحی محیطهای صنعتی، مستندسازی و صیانت از میراث صنعت نفت و ایجاد موزههای علمی، فرهنگی و استاندارد منعقد شد.
.png)
در این نشست دکتر حمزهنژاد (رییس دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه)، این همکاری را گامی مؤثر در پیوند دانش دانشگاهی و تجربه صنعتی دانست. وی با اشاره به ظرفیتهای رشته طراحی محیطهای صنعتی، بر نقش آن در بازنمایی شایسته میراث نفتی تأکید و اظهار داشت: مشارکت دانشگاهها در پروژههای فرهنگی و موزهای نفت، میتواند جایگاه این صنعت را در افکار عمومی ارتقاء دهد. وی همچنین بر لزوم مستندسازی دستاوردهای عظیم صنعت نفت، بهویژه در شرایط تحریم، تأکید کرد.
مهندس دهقانپور (نماینده شرکت بهرهبرداری نفت و گاز آغاجاری)، نیز با تأکید بر اینکه حفظ میراث صنعت نفت وظیفهای ملی است، گفت: نسلهایی که در سختترین شرایط، زیرساختهای صنعت نفت را ساختند، شایسته تقدیر و ثبت در حافظه تاریخیاند. او آمادگی کامل شرکت آغاجاری را برای حمایت مالی و فنی از پروژههای موزهای اعلام کرد و خواستار بهرهگیری از ظرفیت علمی دانشگاهها در طراحی موزهای در تراز جهانی شد.
مهندس شاملی (مدیر مرکز اسناد و موزههای صنعت نفت) نیز با اشاره به نقش بیبدیل نفت در تاریخ معاصر ایران، گفت: هیچ دورهای از تاریخ ایران از تأثیر صنعت نفت خالی نیست و از ملی شدن تا برجام، این صنعت حضوری سرنوشتساز داشته است. وی با تأکید بر اهمیت حفظ اسناد، ابنیه و تاریخ شفاهی صنعت نفت، آمادگی مرکز برای پشتیبانی اجرایی و اعزام کارشناسان متخصص به منطقه آغاجاری تأکید کرد.

شایان ذکر است بیست و نهمین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی از روز ۱۸ لغایت ۲۲ اردیبهشتماه در محل نمایشگاههای بینالمللی تهران درحال برگزاری است و فرصتی بینظیر برای معرفی توانمندیهای داخلی و نیز تعامل با شرکتهای جهانی در حوزه صنعت نفت و گاز می باشد.
|