نشست فرهنگی با موضوع تاثیر هوش مصنوعی بر نظام آموزش عالی / ۵ آذر ۱۴۰۳
| تاریخ ارسال: 1403/9/6 |
نشست فرهنگی با موضوع " تاثیر هوش مصنوعی بر نظام آموزش عالی " با سخنرانی مهندس سید ابراهیم ابطحی ، عضو پیش کسوت هیأت علمی دانشگاه صنعتی شریف و دکتر احسان طوفانی نژاد ، عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در روز دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ برگزار گردید.
متن حاضر خلاصه ای از صحبتهای مطرح شده میباشد:
تعریف هوش مصنوعی: یک مدل زبان ماشین بزرگ که به داده کاوی انبوه داده ها میپردازد و ماشین را وادار به اثرات انسانی میکند.
تاثیر هوش مصنوعی در آموزش عالی و مشخصا دانشگاه چگونه است؟ اول : باید دانست که سیستم حال حاضر چه ضعفهایی دارد:
۱- از بزرگترین مشکلات سیستم آموزشی حاضر طرف شدن یک استاد با جمعی دانشجو است که مسلما تاثیر جدی در تحلیل توان استاد و پایین آوردن بازدهی میکند.
۲- قاضی سیستمهای آموزشی کشور ما خود درس دهنده یا استاد میباشد.
۳- یادگیرنده در برخی موارد مجبور به حفظ کردن چیزی میشود که باید آنرا بفهمد یعنی بجای پژوهش در آموزش یک کار بی ثمر انجام میگیرد.
۴- قدیمی بودن سرفصلها و یا بروزرسانی اطلاعات استاد در بازه زمانی زیاد و کاهی این مسئله خیلی طول میکشد و برای به روزرسانی زمان و هزینه بسیار بالایی نیاز است.
دوم : نسل جدید دانشجویان چگونه فکر میکنند و چرا اینقدر جذب هئش مصنوعی میشوند و چه تاثیراتی دارد:
دانشجویان دارای انرژی زیاد برای مکاشفه دنیای جدید هستند و یکی از مهمترین ویژگی هوش مصنوعی این است که ساختاری بر پایه بازی دارد و مخاطب را دعوت به کشف اطلاعات جدید میکند. این مدل یادگیری بسیار برای نسل جوان جذاب می باشد.
ویژگی دیگر هوش مصنوعی که بسیار مهم است تسریع و تسهیل در امور تحصیلی دانشجویان می باشد. مثلا حل مسئله بجای زمان زیاد بردن و در انتها به جواب نرسیدن با هوش مصنوعی سریع و به جواب صحیح خواهد رسید.
در جهان امروز رویکرد دانشگاهها به سه شکل است عده ای کلا مخالف هوش مصنوعی هستند. تعدادی موافق هستند و بخش دیگری که به نظر بهترین راه حل هم میآید استفاده از هوش مصنوعی در کنار سیستم آموزش قدیم را در دستور کار دارند.
البته نیاز به آموزش هایی وجود دارد چرا که بروز رویدادهایی در این میان طبیعی است مانند فاصله بین استاد و دانشجو