[صفحه اصلی ]   [ English ]  
بخش‌های اصلی
مدیریت دانشکده::
درباره دانشکده::
قطب علمی" بهســــا"::
درباره مهندسی صنایع::
معرفی افراد::
امور آموزش::
امور پژوهش::
مرکز کامپیوتر::
دانشجویان::
اخبار دانشکده::
تقویم دانشکده::
تسهیلات پایگاه::
::
شعار دانشگاه علم و صنعت ایران
..
مرام‌نامه اساتید
..
منشور اخلاقی دانشجویان
..
اخبار و اطلاعیه‌‌های آموزشی

..
دفاعیه‌ها و سمینارها

AWT IMAGE

AWT IMAGE

AWT IMAGE 

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
کارآموزی
..
مطالب علمی
..
راهنمــای تصویب پروپــوزال دانشجویان کارشنــاسی ارشد
..
برنامه 8 ترمه (مقطع کارشناسی)

AWT IMAGE

..
امروز: شنبه مورخ 24 آذر 1403
AWT IMAGE
AWT IMAGE
AWT IMAGE
AWT IMAGE
AWT IMAGE
AWT IMAGE
AWT IMAGE
AWT IMAGE

جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آخرین مطالب سایر بخش‌ها
:: بروشور مسیر گردشگری علمی دانش آموزی دانشگاه علم و صنعت ایران
:: نشست فرهنگی اساتید با موضوع " تحولات اخیر در رابطه بین فیزیک و فلسفه "/دکتر مهدی گلشنی/ ۱۲ آذر ۱۴۰۳
:: جلسه اساتید مشاور و مدیران فرهنگی دانشکده‌ها با ستاد طرح استاد مشاور / ۶آذر۱۴۰۳
:: نشست فرهنگی با موضوع تاثیر هوش مصنوعی بر نظام آموزش عالی / ۵ آذر ۱۴۰۳
:: نشست فرهنگی اساتید با موضوع «تأثیر اتفاقات اخیر جهان در اقتصاد ایران و نحوه مواجهه تصمیم‌گیران اقتصادی» - بخش دوم/۲۸آبان ۱۴۰۳
..
نظرسنجی
نقطه قوت سایت دانشکده صنایع کدام گزینه است؟
درج اطلاعیه های آموزشی
درج اخبار کنفرانس ها و همایش ها
درج اخبار دانشجویان و عمومی
امکانات سایت( ارسال پیام، پرسش،نظر و...)
   
..
:: آئین نامه آموزشی و پژوهشی دوره دکتری ::

- آیئن نام ها و مقررات آموزشی دوره دکتری

ماده 1: دوره دکتری (Ph.D.) دوره ای تمام وقت از دوره های آموزش عالی بالاتر از مقطع کارشناسی ارشد است که گذراندن آن منجر به مدرک دکتری در رشته مربوط می گردد.

ماده 2: هدف از ایجاد دوره دکتری، تربیت متخصصان و پژوهشگران است که با آشنایی و احاطه به جدیدترین آثار علمی در یک زمینه خاص و بکارگیری روشهای پیشرفته تحقیق در رفع نیازهای کشور و گسترش مرزهای دانش، در رشته تخصصی خود موثر بوده و یا به تازه هایی در جهان دانش دست یابند.

ماده 3: دوره دکتری شامل دو مرحله آموزشی و پژوهشی است. مرحله آموزشی از زمان پذیرش دانشجو شروع و با اتمام دروس تعیین شده پایان می پذیرد و حداکثر مدت آن 5/1 سال است. مرحله پژوهشی با احراز شرایط لازم شروع و با کسب موفقیت در دفاع از پایان نامه پایان می پذیرد و حداکثر مدت 5/2 سال می باشد.

تبصره: شرایط استثنایی در خصوص مدت دوره در ماده 50 تعریف شده است.

ماده 4: شرایط ورود داوطلبان به این دوره عبارت است از:

داشتن شرایط عمومی به تشخیص مراجع ذیربط

داشتن دانشنامه کارشناسی ارشد یا دکتری حرفه ای یا بالاتر، متناسب با رشته تحصیلی مورد تقاضا از یکی از دانشگاههای داخل یا خارج از کشئور که به تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری یا وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی رسیده باشد.

قبولی در آزمون کتبی و شفاهی ورودی دوره مطابق با مقررات دانشگاه.

تبصره 1: تناسب دانشنامه کارشناسی ارشد متقاضیان با رشته تحصیلی در دوره دکتری با تصویب شورای تحصیلات تکمیلی دانشگاه تعیین می شود.

تبصره 2: ورود دانشجویان ممتاز کارشناسی ارشد به دوره دکتری با شرایط ویژه و مطابق دستورالعملهای مربوط صورت می گیرد.

تبصره 3: چنانچه شورای دانشگاه شرایطی افزون یا جایگزین در موارد فوق تعیین و به تصویب برساند ملاک عمل قرار خواهد گرفت.

مقررات مرحله آموزشی دوره

ماده 17: دانشجو موظف است 18 واحد درسی از دروس تحصیلات تکمیلی رشته مربوط با نظر استاد راهنما و حداکثر در مدت مجاز مرحله آموزشی با موفقیت بگذراند.

تبصره: انتخاب دروس از سایر رشته ها با تائید گروه مجاز است.

ماده 18: دانشجو مجاز است در هر نیمسال تحصیلی بین 6 تا 9 واحد درسی را با تائید استاد راهنما انتخاب کند.

تبصره 1: در صورتیکه به هر دلیل تعداد واحد باقیمانده دانشجو در نیمسال تحصیلی (به غیر از شرایط تبصره 2 همین ماده) کمتر از 6 واحد شود، در محاسبه میانگین، مجموع نمرات مذکور با نمرات دروس نیمسال بعدی لحاظ می گردد و در هر صورت آن نیمسال نیز یک نیمسال تحصیلی محسوب می شود.

تبصره 2: نام نویسی دانشجو در کمتر از 6 واحد درسی در نیمسالی که کمتر از 6 واحد برای وی باقی مانده است بلامانع می باشد، در این صورت آن نیمسال نیز یک نیمسال تحصیلی محسوب می?شود.

تبصره 3: دروسی را که دانشجویان در مقطع کارشناسی ارشد گذرانده اند، نمی توانند آن را مجدداً در دوره دکتری بگذرانند. این دانشجویان باید با اخذ دروس دیگر جمع واحدهای درسی خود را به حد نصاب مندرج در ماده 17 برسانند.

ماده 19: دانشجو مجاز است در هر نیمسال تحصیلی حداکثر یک درس را با نظر استادراهنما در موعد مقرر حذف نماید. در هر صورت واحدهای باقیمانده یک نیمسال تحصیلی محسوب می شود.

ماده 20: حداقل نمره قبولی در هر درس 14 از 20 است.

ماده 21: دانشجو موظف است در کلیه نیمسال های تحصیلی (در مرحله آموزشی، برگزاری امتحان جامع و مرحله پژوهشی) در موعد مقرر ثبت نام نماید. چنانچه دانشجویی در موعد مقرر ثبت نام ننماید به منزله عدم مراجعه دانشجو تلقی می شود.

تبصره: در موارد استثنایی که دانشجو بدلایل خارج از اراده خویش ثبت نام ننموده است، موضوع پس تائید استاد راهنما جهت تصمیم گیری به حوزه معاونت آموزشی دانشگاه ارجاع می گردد.

ماده 22: چنانچه میانگین کل نمره های دانشجو در پایان مدت مجاز مرحله آموزشی کمتر از 15 باشد از ادامه تحصیل محروم می شود.

ماده 23: چنانچه دانشجو نتواند در مدت مجاز، مرحله آموزشی را با موفقیت به پایان برساند، از ادامه تحصیل محروم می شود.

ماده 24: دانشجو موظف است پیش از شرکت در آزمون جامع و حداکثر تا پایان نیمسال چهارم ورود به دوره، در آزمون های معتبر زبان خارجی (مطابق مقررات مربوط) شرکت نموده و نمره قبولی کسب نماید.

تبصره: آزمون های معتبر زبان خارجی و حدنصاب قبولی در آن توسط شورای تحصیلات تکمیلی دانشگاه تعیین و اعلام می گردد.

ماده 25: دانشجویانی که کلیه دروس مرحله آموزشی خود را با موفقیت گذرانده باشند و میانگین کل نمرات آنها از 15 کمتر نباشد پس از کسب مجوز از تحصیلات تکمیلی دانشگاه باید در اولین آزمون جامع که برگزار می شود شرکت نمایند.

ماده 26: آزمون جامع دو بار در سال، به ترتیبی که دانشجویان بتوانند در نیمسال های سوم و یا چهارم ورود به دوره در آن شرکت نمایند و با تصویب شورای تحصیلات تکمیلی دانشکده برگزار می?گردد.

ماده 27: هدف از برگزاری آزمون جامع، عبارت است از:

- کسب اطمینان از قابلیت های علمی دانشجو

- آگاهی از میزان توانایی دانشجو در برخورد اصولی با مسائل علمی و داشتن روحیه علمی

- شناسایی میزان برخورداری دانشجو از قوه ابتکار و قابلیت های پژوهشی

ماده 28: اسامی متقاضیان شرکت کننده در امتحان جامع توسط دانشکده به حوزه معاونت آموزشی دانشگاه اعلام تا مجوز شرکت در امتحان جامع توسط آن حوزه صادر گردد.

ماده 29: آزمون جامع کتبی از محتوای دروس در سطح تحصیلات تکمیلی و حداقل در 4 درس به پیشنهاد استاد راهنما و تائید گروه مربوط، حداکثر در 3 روز متوالی انجام می شود.

ماده30: آزمون جامع شفاهی (در مهلت زمانی برگزاری آزمون جامع مطابق ماده 26)، توسط هیاتی مرکب از حداقل 5 نفر به شرح زیر برگزار می شود:

- استاد راهنما

- حداقل چهار نفر عضو هیات علمی که دارای حداقل مرتبه استادیاری و فعال در تحصیلات تکمیلی بوده و تخصص مربوط را نیز داشته باشند.

تبصره: ترکیب هیئت برگزارکننده آزمون جامع شفاهی به تقاضای استاد راهنما و تصویب گروه تعیین می شود.

ماده 31: دانشجویانی که میانگین کل دروس آنها 17 و بالاتر باشد این میانگین به منزله نمره آزمون جامع کتبی محسوب می گردد.

ماده 32: ارزش آزمون های کتبی و شفاهی به ترتیب 70 و 30 درصد از نمره نهایی است و میانگین کل نمرات دانشجو در آزمون جامع نباید کمتر از 15 باشد.

ماده 33: در صورت عدم موفقیت دانشجو در اولین آزمون جامع، آزمون مجدد تنها برای یکبار دیگر و در اولین زمان آزمون بعدی انجام می پذیرد. در هر حالت دانشجو تا پایان نیمسال پنجم باید آزمون جامع را با موفقیت گذرانده باشد و در غیر اینصورت از ادامه تحصیل محروم و مطابق مقررات به وی مدرک دانشوری اعطا می گردد.

تبصره: دانشجو در صورت موفقیت در کلیه دروس مرحله آموزشی می تواند برای دریافت مدرک دانشوری تقاضای کتبی خود را به دانشکده ارائه نماید که در این صورت، با تصویب شورای آموزشی- پژوهشی دانشکده به وی مدرک دانشوری اعطا و تحصیل وی در دوره دکتری پایان می?پذیرد.

مقررات پژوهشی دوره و تدوین رساله

ماده 34: ورود دانشجو به مرحله پژوهشی پس از کسب موفقیت در آزمون جامع و ثبت نام در نیمسال تحصیلی بعد از آن صورت می گیرد و پایان آن با انجام موفق دفاعیه و ارائه رساله است.

ماده 35: دانشجو حداکثر تا پایان اولین نیمسال تحصیلی مرحله پژوهشی موظف است موضوع رساله خود را با نظر استاد راهنما تعیین و به گروه مربوط تسلیم نماید. گروه نیز موظف است کمیته هادی را (مطابق ماده 36) تعیین نماید و جلسه بررسی موضوع پیشنهادی را تشکیل و موضوع رساله را تصویب یا نظرات اصلاحی خود را ارائه دهد و دانشجو نسبت به اعمال نظرات مزبور اقدام نموده و پیشنهاد را تکمیل کند. در هر حال مدت زمان انجام کارهای فوق نباید از سه ماه بیشتر گردد.

ماده 36: گروه برای تصویب رساله دانشجو و نظارت بر پیشرفت آن و عضویت در هیئت داوران رساله کمیته هادی تعیین می نماید. کمیته هادی از اساتید راهنما، اساتید مشاور (در صورت وجود) و سه نفر از اعضاء هیات علمی دانشکده با مرتبه علمی استادیار و بالاتر و فعال در دوره تحصیلات تکمیلی، به پیشنهاد اساتید راهنما و تصویب گروه تشکیل می شود که ریاست کمیته هادی با یکی از اساتید راهنما می باشد.

ماده 37: دانشجو موظف است در هر مرحله از تحقیق گزارش مکتوب از پیشرفت کار خود را به اساتید راهنما و اعضاء کمیته هادی تحویل (حداقل یک گزارش در پایان هر نیمسال). تائید گزارش از سوی اساتید راهنما شرط ثبت نام نیمسال بعدی دانشجوست.

تبصره: گزارش پیشرفت فوق مطابق الگوی مصوب شورای آموزشی- پژوهشی دانشکده به اعضاء کمیته هادی منعکس می گردد.

ماده 38: تعداد واحدهای رساله در مرحله پژوهشی، 24 واحد است (مجموع واحدهای آموزشی و پژوهشی دانشجو در دوره دکتری باید 42 واحد باشد).

ماده 39: حضور تمام وقت دانشجو در مرحله پژوهشی الزامی است و چنانچه بنا به گزارش کتبی استاد راهنما، دانشجویی در طول دوره پژوهشی حضور تمام وقت نداشته باشد، این امر به منزله عدم مراجعه دانشجو تلقی می گردد.

ماده 40: هیات داوران رساله به ریاست یکی از اساتید راهنما و از کلیه اعضاء کمیته هادی و دو عضو هیات علمی از خارج دانشگاه که یکی حداقل استادیار و دیگری حداقل دانشیار باشد تشکیل می گردد. این افراد نیز به پیشنهاد استاد راهنما و تصویب گروه مربوط تعیین می شوند.

ماده 41: استاد راهنما موظف است در زمانی که آمادگی دانشجو برای ارائه نتایج کامل پروژه حاصل شده و پیش نویس رساله وی قابل تحویل باشد، با ارسال پیش نوس رساله از اعضاء هیئت داوران برای حضور در جلسه پیش دفاعیه دعوت نماید. اعضاء حاضر در جلسه مذکور، با استماع گزارش دانشجو درباره موضوع تحقیق و نتایج حاصل از آن در خصوص موارد ذیل تصمیم گیری نموده و طی صورتجلسه ای به گروه اعلام می نماید:

الف- تطبیق و تائید کار دانشجو در مقایسه با پیشنهاد پروژه مصوب

ب- تعیین میزان فعالیت باقیمانده از پروژه

ج- تعیین حداقل زمان لازم برای تکمیل پروژه و انجام دفاعیه

تبصره: در صورتیکه اعضاء هیئت علمی خارج دانشگاه در هیئت داوران، امکان حضور در جلسه پیش دفاعیه را نداشته باشند، دریافت اظهارنظر کتبی آنان در خصوص موارد الف تا ج فوق الاشاره و طرح آن در جلسه برای تصمیم گیری نهایی کفایت می کند.

ماده 42: دانشجو موظف است تصمیمات جلسه پیش دفاعیه را در تکمیل پروژه لحاظ نموده و رساله آماده شده خود را (که می بایست مطابق الگوی مربوط تهیه شده باشد) به استاد راهنما تحویل نماید. تائید کتبی مبنی بر اعلام رعایت تصمیمات جلسه پیش دفاعیه از سوی استاد راهنما به معاونت آموزشی دانشکده برای تشکیل جلسه دفاعیه کفایت می کند.

ماده 43: هر دانشجو موظف است حداقل 20 روز قبل از تاریخ دفاعیه به تحصیلات تکمیلی دانشکده ودانشگاه مراجعه نماید و فرمهای مربوط به انجام مراحل اداری دفاعیه را تحویل نماید.

ماده 44: پس از کسب مجوز دفاعیه از تحصیلات تکمیلی دانشگاه آگهی برگزاری دفاعیه باید از سوی دانشکده حداقل 10 روز در معرض دید عدم در داخل دانشگاه و دانشکده های مشابه در دانشگاه?های دیگر قرار بگیرد.

ماده 45: دانشجو موظف است ارائه شفاهی دفاعیه و گزارش رساله دکتری خود را صرفاً به کمک ابزارهای رایانه ای و در فضای دیجیتال و به زبان فارسی انجام دهد.

تبصره: دانشجویان غیرایرانی و دانشجویانی که دارای استاد راهنمای غیرایرانی باشند، می?توانند ارائه شفاهی دفاعیه رساله خود را با نظر استاد راهنما به زبان دیگری انجام دهند.

ماده 46: دفاع از رساله در یک جلسه عمومی و درحضور هیئت داوران و سایر اساتید و دانشجویان علاقمند برای اجرای وظایف ذیل صورت می گیرد:

الف) ارزیابی محتوای پایان نامه در مقایسه با پیشنهاد پروژه تصویب شده

ب) ارزیابی متن پایان نامه در مقایسه با الگوی نگارش

ج) ارزیابی کیفیت انجام تحقیقات گزارش شده در پایان نامه توسط دانشجو

د) ارزیابی کیفیت هدایت پایان نامه از سوی استاد راهنما

نمره نهایی رساله از ترکیب میانگین نمره اساتید راهنما با ضریب 2 و میانگین نمرات اساتید مشاور با ضریب 1 و نمرات هر یک از سایر اعضای هیئت داوران با ضریب 1 تعیین می?گردد.

تبصره: مسئولیت اداره جلسه دفاعیه رساله بر عهده نماینده ای است که از سوی شورای آموزشی- پژوهشی دانشکده تعیین می گردد.

ماده 47: حداقل نمره قبولی در رساله دکتری 14 است.

ماده 48: دانشجو موظف است ویرایش نهایی پایان نامه خود را (که قبلاً تهیه و ارائه شده است) با رعایت تصحیحات موردنظر هیئت داوران به ترتیبی به استاد راهنما تحویل نماید که نمره وی حداکثر تا 3 ماه پس از برگزاری جلسه دفاعیه به حوزه معاونت آموزشی دانشگاه تسلیم گردد.

ماده 49: ارائه پذیرش نهایی حداقل دو مقاله در مجلات علمی- پژوهشی معتبر برای اخذ مجوز دفاعیه و ارائه مقالات منتشر شده برای دریافت گواهی فارغ التحصیلی الزامی است.

ماده 50: در صورتیکه پایان نامه دانشجو در مهلت مقرر مرحله پژوهشی دوره دکتری (موضوع ماده 3 و تبصره آن) به پایان نرسیده باشد، نمره پایان نامه وی مطابق با دستورالعمل «نحوه تاثیر تاخیر در نمره پایان نامه دانشجویان» تعیین خواهد شد.

تبصره های دوره های آموزشی

تبصره 1

موضوع سمینار 1 توسط دانشجو و با موافقت استاد راهنما تعیین می گردد، ولیکن مطالب سمینار 2 باید حتماً در ارتباط با برنامه پژوهشی دانشجو باشد.

تبصره 2:

دانشجویان چنانچه هر یک از دروس مرحله آموزشی را در دوره کارشناسی ارشد گذرانده اند، مجاز به گذراندن آن نیستند.

تبصره 3:

دانشجو پس از گذراندن دروس فوق الذکر و قبولی در امحان زبان MCHE می تواند در آزمون جامع (کتبی و شفاهی) شرکت نماید.

تبصره 4:

دانشجوی دکترا حداکثر 2 بار می تواند در آزمون جامع شرکت نماید و حد نصابهای قبولی در آزمون جامع کتبی و شفاهی را کسب نماید.

دفعات مشاهده: 24840 بار   |   دفعات چاپ: 1686 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 180 بار   |   0 نظر
::

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به دانشکده مهندسی صنایع دانشگاه علم و صنعت ایران می‌باشد. نقل هرگونه مطلب با ذکر منبع بلامانع می‌باشد.

Persian site map - English site map - Created in 0.13 seconds with 57 queries by YEKTAWEB 4665