دانشکده مهندسی صنایع- برگزاری دفاعیه های دکتری
دفاعیه دکتری

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1403/4/18 | 

سیدعزیز سیدجیفرودی دانشجوی دکتری رشته مهندسی صنایع، از رساله خود با عنوان«طراحی شبکه و برنامه‌ریزی زنجیره تأمین برنج با ملاحظات پایداری (مطالعه موردی)»‏‎ ‎به راهنمایی آقای دکتر تیموری ۲۴ تیر ماه ۱۴۰۳ ساعت ۱۳ دفاع خواهد نمود‎. 

شماره دانشجوئی:  ۹۲۸۷۱۸۰۸
نشانی الکترونیکی: 
jifroudi۲۰۰۰yahoo.com
استاد راهنما: آقای دکتر ابراهیم تیموری
ا
ستاد مشاور: خانم دکتر فرناز برزین‌پور
اساتید داور داخلی: آقای دکتر سیدمهدی حسینی‌مطلق-  آقای دکتر محمدرضا غلامیان
اساتید داور خارجی: آقای دکترمحمدرضا اکبری جوکار- آقای دکتر سید جواد حسینی‌نژاد
زمان دفاع: روز یک‌شنبه ۲۴ تیر ماه ۱۴۰۳- ساعت ۱۳- کلاس ۲۰۸ ( طبقه دوم دانشکده)

 
چکیده:

زنجیره تأمین مواد غذایی کشاورزی غلات مختلف مانند گندم، برنج و ذرت شامل فرآیندهای مختلفی از تأمین نهاده‌ها، کشت، داشت، برداشت، فرآوری تا توزیع است. برنج یک غله مهم است که بخش مهمی از رژیم غذایی مردم در سراسر جهان را تشکیل می‌دهد. فائو پیش‌بینی می­‌کند که مصرف جهانی برنج در سال ۲۰۱۹ با ۵.۲ میلیون تن افزایش به ۵۰۹.۱ میلیون تن در سال برسد. برنج یکی از کالاهای اساسی مهم در کشور ما می‌باشد که بخش زیادی از سبد غذایی خانوار را تشکیل می‌دهد؛ لذا وجود زنجیره تأمین مناسب که تداوم عرضه را در طول زمان تضمین نماید، بسیار مهم و حیاتی است.

در زنجیره­ تأمین برنج مسائل کاشت، داشت، برداشت، فرآوری و توزیع جزء موارد مهم در این حوزه محسوب می‌شوند که درتحقیقات پیشین توجه همزمان و یکپارچه به تمام این مسائل در زنجیره تأمین از نظر به دور مانده است. در شبکه تولید تسهیلاتی نظیر زمین‌­های کشاورزی، انبارها و مراکز فرآوری و توزیع وجود دارند. مکان­‌یابی بهینه این تسهیلات می‌تواند نقش مؤثری در کارایی و اثربخشی زنجیره داشته و سود حاصل از این تسهیلات را افزایش داده و از هزینه‌ها بکاهد. این تحقیق، طراحی شبکه و برنامه­‌ریزی زنجیره­‌ی تأمین برنج با ملاحظات پایداری بصورت یکپارچه می‌باشد.

شبکه زنجیره­‌ی تأمین برنج پیشنهادی در قالب یک مدل ریاضی غیرقطعی برای طراحی شبکه و برنامه­‌ریزی فرموله می‌­شود. از آن جایی که مدل مذکور به صورت سه هدفه مدلسازی شده است، لذا از یک روش بهینه‌­سازی چندهدفه استفاده می­‌شود. برای مواجه با عدم قطعیت، سناریوهای محتمل برای حالت­های خوش­‌بینانه، بدبینانه و عادی در نظر گرفته شده است. پس از حل با استفاده از نرم‌­­افزار بهینه­‌سازی گمز، خروجی­ها ارایه و تحلیل می‌­شوند و در نهایت نتایج مدیریتی بیان می­‌شوند. یافته‌­های این تحقیق نشان می­‌دهد که بازنگری در طراحی شبکه و برنامه‌­ریزی در کنار اصلاح فرآیندهای زنجیره سبب  کاهش ۷%ضایعات برنج، ۵۰% سطح زیر کشت و۲۱% مصرف آب وافزایش ۲۰%عملکرد در هکتارو بهبود عملکرد زنجیره‌­­ی تأمین برنج ، کاهش هزینه­‌های زنجیره، و آلودگی­‌های زیست محیطی از طریق کاهش مصرف سم و کود می­‌شود.نگاهی به قیمت برنج در سال جاری بیانگر این موضوع می‌باشد که استفاده ازنتایج این تحقیق توسط دولت باعث جلوگیری از افزایش بی‌رویه قیمتها ، نوسانات قیمت و افزایش خرید تضمینی برنج شده است.

 واژه­‌های کلیدی: زنجیره تأمین برنج ، طراحی شبکه، برنامه‌­ریزی، توزیع، پایداری، مدل ریاضی

 

نشانی مطلب در وبگاه دانشکده مهندسی صنایع:
http://idea.iust.ac.ir/find-61.11055.78709.fa.html
برگشت به اصل مطلب