علیرضا خمسه دانشجوی دکتری رشته مهندسی صنایع-مهندسی صنایع، از رساله خود با عنوان «برنامهریزی دینامیکی اختلالات زنجیره تأمین به منظور دستیابی به قابلیت ارتجاعی زنجیره تأمین (مطالعه موردی: زنجیره تأمین طیور)
» به راهنمایی آقای دکتر تیموری ۴ مهر ماه ۱۴۰۰ ساعت ۱۳ به صورت مجازی دفاع خواهد نمود.
لینک برگزاری جلسه دفاع:
نشانی الکترونیکی: alireza_khamseh ind.iust.ac.ir
استاد راهنما: آقای دکتر تیموری
استاد مشاور: آقای دکتر شهانقی
اساتید داور داخلی: آقای دکتر ماکوئی- آقای دکتر مهدوی مزده
اساتید داور خارجی: آقای دکتر اکبری جوکار- آقای دکتر احرام صفری
چکیده
اختلالات زنجیره تأمین تأثیرات نامطلوبی بر روی عملکرد آن دارد. این تأثیرات هم به شدت و مدت زمان اختلال، و هم به قابلیتهای زنجیره تأمین در برخورد با اختلال بستگی دارد. برخی از زنجیرههای تأمین در برخورد با اختلالات بهتر عمل میکنند، زیرا ارتجاعیتر هستند. قابلیت ارتجاعی زنجیره تأمین، نقش بسزایی در محیط رقابتی امروز دارد. بازیابی زنجیره تأمین آن بخشی از قابلیت ارتجاعی زنجیره تأمین است که بر روی اقدامات واکنشی جهت برگرداندن عملکرد یا حالت زنجیره تأمین به حالت قبل از بروز اختلال تمرکز دارد. از آن جا که زنجیره تأمین یک سیستم دینامیکی است، بازیابی آن هم باید با توجه به این موضوع صورت پذیرد.
در این رساله بر مسئله بازیابی دینامیکی زنجیره تأمین در سطح عملیاتی، با توجه همزمان به اثربخشی و کارایی اقدامات واکنشی، تمرکز میشود. میزان تاثیر اقدامات واکنشی در بازگرداندن حالت زنجیره تأمین به حالت قبل از اختلال و هزینه بکارگیری این اقدامات به ترتیب به عنوان معیارهای اثربخشی و کارایی اقدامات واکنشی در نظر گرفته میشود. برای این منظور مدلسازی دینامیکی جهت بازیابی زنجیره تامین بر اساس تئوری کنترل بهینه، برای تعیین نوع، زمان، و میزان بکارگیری اقدامات واکنشی در دو حالت با هدف بهینهسازی همزمان بازیابی و هزینههای مربوط به آن، مورد بررسی قرار میگیرد. در حالت اول، مدلسازی دینامیکی تنها با استفاده از جریان مواد صورت میپذیرد. در حالت دوم، مدل یکپارچه بازیابی دینامیکی زنجیره تأمین با لحاظ نمودن جریانهای متاثر از هم مواد و مالی توسعه داده میشود. سپس با استفاده از دادههای یک زنجیره تامین طیور، کاربردی از مدل در بازیابی زنجیره تأمین نشان داده میشود. نتایج حاصل از بکارگیری مدل در مطالعه موردی نشان میدهد که مدل پیشنهادی میتواند با مقایسه گزینههای مختلف بازیابی با توجه به دو معیار مهم هزینه و زمان بازیابی، مدیران را در بازیابی زنجیره تأمین کمک نماید. همچنین یافتههای حاصل از تحقیق بر لزوم لحاظ نمودن ماهیت دینامیکی زنجیره تأمین در تصمیمگیریهای مرتبط با بازیابی آن، تأکید میکند. |